Maistas

Kai studijoms išsikrausčiau iš mamos namų, mokėjau išsivirti makaronų, dešrelių, išsikepti bulvių ir kiaušinį, pasidaryti salotų.  Mama manė šios traumos nepakelsianti, mat daugiau kaip metus vis skatino mane mokytis gaminti, kartais net versdavo, bet viskas pasibaigdavo nesutarimais, ji viską pagamindavo pati, o aš, soti, toliau išmesdavau šią įsivaizduojamą problemą iš galvos.

Nuo čia ir prasidėjo mano „kelionė į maistą“. Nuo šaldytų daržovių, visokiausių bulvinių patiekalų, iki įvairesnio, įmantresnio, daugiau ar mažiau sveikesnio maisto. Porą kartų svilo, porą kartų nesigavo, porą kartų teko valgyti vien dėl to, kad buvo gaila išmesti sugadintus produktus. Bet viskas ateina su laiku. Ir štai, su laiku, atėjo suvokimas, kad man labai patinka gaminti. Sukdamasi savo mažoje virtuvėlėje, pasileidus kokį nors kvailą serialą, aš taip atsipalaiduoju, tobulai pamirštu apie visus rūpesčius ir begalę visokiausių dalykų. O tas jausmas, kai dediesi ilgai „apšokinėtą“ kąsnelį , tirpstantį burnoje, ir jauti subtilų pasididžiavimą savimi.

Maisto kultūra daro savo, matyt, ir aš jai pasidaviau, bet jeigu man tai turi tokį gerą poveikį, kodėl gi ne? Nesu pažengusi virėja, nei kokia wow kulinarė, maisto gaminimui nedažnai skiriu daugiau valandos. Todėl mano virtuvėje viskas pakankamai paprasta, bet gardu ir kiek įmanoma sveika.

Tad dalinuosi mažais savo kąsneliais, kurie galbūt kažką įkvėps išbandyti kažką naujo. O kažką – galbūt išsikepti savo pirmą lietinį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą